Gure Gaiak > Txotx denboraldi berria

“Sektoreak horrelako zerbait behar zuen”

ESKUALDEA 2017-01-30

Euskal Sagardoa jatorri izenaren aurkezpen ekitaldian, Unai Agirrek datu zehatz bat eman zuen: datozen hamabost urteetan 250 eta 300 hektarea artean handitu beharko da sagasti kopurua, izendapenaren baitan dauden sagardotegi guztiek bertako sagarrarekin ekoiztu ahal izateko %100ean. 

Gorputz handiko sagardoa da aurten ekoiztutakoa

ESKUALDEA 2017-01-21

2016ko uztak Euskal Herrian 12,5 miloi litro sagardo inguru ekoiztea ahalbidetu du, iazkoaren antzeko kopurua. Sagardoa dastatuta, aurtengo uztari buruz Sagardoetxeak honako ondorioak atera ditu:

Txotx denboraldi berria

ESKUALDEA 2017-01-19

Udaberritik aurrera Euskal Sagardoa markako edaria salgai ipiniko dute. Sagar gorridun baten logoarekin, kalitate bermeduna dela adieraziko du eta baita edaria %100 bertako sagarrarekin egina dela ere. Honenbestez kalitate-bermedun bi zigilu publiko eta ofizial merkaturatuko dira: Euskal Sagardoa eta Gorenak.

“Sagardoa saltzera atzerrira atera behar dugu”

ANDOAIN 2017-01-14

“Ekonomia gurean” mahai-inguruan sagardogintzaren industria hizpide izan zen; bertan izan zirenek adi-adi jarraitu zituzten sagardogilearen ekarpenak.