Gure Gaiak > Txotx denboraldi berria

Sagardoa, urre koloreko Gipuzkoako gutizia

ESKUALDEA 2018-02-10

Sagardotegi eskaintza zabala dago Gipuzkoan bertako gutizietako bat den sagardoaz gozatzeko. Aurtengoan albiste izan da bertako sagastiek eman duten sagar emaria, aspaldiko urteetako handiena izan baita. Hori dela eta, sagardotegi askok euren ekoizpena handitu behar izan dute sagar guztia aprotxatzeko. Jarraian lau sagardogilek aurtengo sagardoaren inguruko berri eman dute.

“Sektoreak horrelako zerbait behar zuen”

ESKUALDEA 2017-01-30

Euskal Sagardoa jatorri izenaren aurkezpen ekitaldian, Unai Agirrek datu zehatz bat eman zuen: datozen hamabost urteetan 250 eta 300 hektarea artean handitu beharko da sagasti kopurua, izendapenaren baitan dauden sagardotegi guztiek bertako sagarrarekin ekoiztu ahal izateko %100ean. 

Gorputz handiko sagardoa da aurten ekoiztutakoa

ESKUALDEA 2017-01-21

2016ko uztak Euskal Herrian 12,5 miloi litro sagardo inguru ekoiztea ahalbidetu du, iazkoaren antzeko kopurua. Sagardoa dastatuta, aurtengo uztari buruz Sagardoetxeak honako ondorioak atera ditu:

Txotx denboraldi berria

ESKUALDEA 2017-01-19

Udaberritik aurrera Euskal Sagardoa markako edaria salgai ipiniko dute. Sagar gorridun baten logoarekin, kalitate bermeduna dela adieraziko du eta baita edaria %100 bertako sagarrarekin egina dela ere. Honenbestez kalitate-bermedun bi zigilu publiko eta ofizial merkaturatuko dira: Euskal Sagardoa eta Gorenak.

“Sagardoa saltzera atzerrira atera behar dugu”

ANDOAIN 2017-01-14

“Ekonomia gurean” mahai-inguruan sagardogintzaren industria hizpide izan zen; bertan izan zirenek adi-adi jarraitu zituzten sagardogilearen ekarpenak.